Oproep schoolbestuur Venlo: draag mondkapjes in gangen

Print
Oproep schoolbestuur Venlo: draag mondkapjes in gangen

Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Leerlingen en docenten van de Venlose middelbare scholen Blariacumcollege, Valuascollege en Den Hulster wordt gevraagd vanaf volgende week mondkapjes te dragen als ze zich door de gangen van de schoolgebouwen begeven.

Dat staat in een brief aan alle ouders en leerlingen die Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO) heeft gestuurd. Volgens Roy Palmen, voorzitter van de raad van bestuur van OGVO is de oproep een dringend appel, maar geen verplichting. „Daarvoor is geen enkele juridische grondslag. Bovendien kan, wil en mag niet iedereen een mondkapje dragen, bijvoorbeeld vanwege de gezondheid. We hopen echter wel dat zoveel mogelijk leerlingen én docenten gehoor geven aan de oproep, zodat we iedereen het gevoel kunnen geven dat er door iedereen alles aan gedaan wordt om het veilig te houden in onze schoolgebouwen.”

Schermen

In de brief aan de ouders en leerlingen kondigt OGVO meer coronamaatregelen aan. Zo zijn in alle leslokalen van de drie middelbare scholen schermen geplaatst bij het bureau van de docent. Ook blijven de ventilatiesystemen op alle schoollocaties vanaf nu continu aan voor ventilatie en hebben leerkrachten instructies gekregen hoe zij ruimtes extra kunnen luchten.

Coronaregels

Los van mondkapjes roept OGVO leerlingen in de brief op om zich zo goed mogelijk te houden aan de coronaregels. Dat houdt onder meer in dat ze anderhalve meter afstand houden tot medewerkers en docenten op school en dat ze thuis blijven bij klachten of als er iemand in hun huishouden positief is getest op corona. Daarnaast gelden er hygiëneregels op school. Zo staan er bij binnenkomst op school desinfectiezuilen en is in klassen handgel beschikbaar.

Lees ook: Middelbare scholen Parkstad verplichten mondkapje in gang of praktijkles, elder beroep op ‘gezond verstand’

OGVO volgt met haar appel voor mondkapjes grotendeels de lijn van stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg. Die kondigde donderdag ook aan dat het dragen van mondkapjes in schoolgangen verplicht te stellen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →