Oproep schoolbestuur Venlo: draag mondkapjes in gangen

© ANP

Leerlingen en docenten van de Venlose middelbare scholen Blariacumcollege, Valuascollege en Den Hulster wordt gevraagd vanaf volgende week mondkapjes te dragen als ze zich door de gangen van de schoolgebouwen begeven.

Eric Seuren

Dat staat in een brief aan alle ouders en leerlingen die Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO) heeft gestuurd. Volgens Roy Palmen, voorzitter van de raad van bestuur van OGVO is de oproep een dringend appel, maar geen verplichting. „Daarvoor is geen enkele juridische grondslag. Bovendien kan, wil en mag niet iedereen een mondkapje dragen, bijvoorbeeld vanwege de gezondheid. We hopen echter wel dat zoveel mogelijk leerlingen én docenten gehoor geven aan de oproep, zodat we iedereen het gevoel kunnen geven dat er door iedereen alles aan gedaan wordt om het veilig te houden in onze schoolgebouwen.”

Schermen

In de brief aan de ouders en leerlingen kondigt OGVO meer coronamaatregelen aan. Zo zijn in alle leslokalen van de drie middelbare scholen schermen geplaatst bij het bureau van de docent. Ook blijven de ventilatiesystemen op alle schoollocaties vanaf nu continu aan voor ventilatie en hebben leerkrachten instructies gekregen hoe zij ruimtes extra kunnen luchten.

Coronaregels

Los van mondkapjes roept OGVO leerlingen in de brief op om zich zo goed mogelijk te houden aan de coronaregels. Dat houdt onder meer in dat ze anderhalve meter afstand houden tot medewerkers en docenten op school en dat ze thuis blijven bij klachten of als er iemand in hun huishouden positief is getest op corona. Daarnaast gelden er hygiëneregels op school. Zo staan er bij binnenkomst op school desinfectiezuilen en is in klassen handgel beschikbaar.

Lees ook: Middelbare scholen Parkstad verplichten mondkapje in gang of praktijkles, elder beroep op ‘gezond verstand’

OGVO volgt met haar appel voor mondkapjes grotendeels de lijn van stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg. Die kondigde donderdag ook aan dat het dragen van mondkapjes in schoolgangen verplicht te stellen.

    Meer lezen?

    Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

    Ik word digitaal abonnee