Albert Verlinde: cultuursector moet ophouden met huiliehuilie

Print
Albert Verlinde: cultuursector moet ophouden met huiliehuilie

Afbeelding: ANP

Albert Verlinde is een beetje klaar met de houding van de cultuursector tijdens de coronacrisis. „Ik vind dat de cultuursector heel erg uit moet kijken dat het niet altijd mopper mopper en huiliehuilie is”, vertelt hij in BNR’s Big Five.

„Er is ontzettend veel steun geweest. Er is 300 miljoen door het ministerie gegeven, er zijn huurkortingen, er is die NOW-regeling, waar zeker in de culturele sector heel veel mensen gebruik van gemaakt hebben. Dus laten we het niet minder maken dan het is”, vertelt de algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland.

Lees ook: Miljoenen extra voor Limburgse cultuursector

Ook neemt hij het op voor cultuurminister Van Engelshoven. „Moet je je voorstellen dat je ontzettend je best gedaan hebt om opgeteld bijna een miljard te delen in die sector. Iedere sector heeft het moeilijk, ga nou niet jezelf er steeds uit tillen en zeggen dat je het zo moeilijk hebt.”

De theaterproducent zou het niet zo erg vinden als er een ‘shake up’ plaatsvindt in het aantal musea. „Het is heel erg om te zeggen misschien, maar zijn alle musea wel nodig?”, vraagt hij zich af. „Ik vind dat we ontzettend geholpen zijn. Jongens, koester ook wel wat er op je af komt. Ik lig er absoluut niet wakker van.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →