Limburgers op NK wielrennen: Stultiens troef bij vrouwen, mannen afwezig

NK Beloften op vrijdag. © ANP

De Nederlandse wielerprofs strijden dit weekend in Drenthe om de nationale titel. Bij de vrouwen komt de Limburgse inbreng onder meer van Sabrina Stultiens. De Limburgse mannen schitteren in afwezigheid.

Robin van der Kloor

De vrouwen rijden zaterdag een wedstrijd over 124 kilometer en starten om 14.30 uur. Stultiens is in vorm: in de Giro dell’Emilia werd de Meijelse knap vijfde. Het is echter de vraag of het parcours op en rond de VAM-berg selectief genoeg is. Andere Limburgse rensters zijn Kylie Waterreus (Ulestraten) en Senna Feron (Schimmert).

Bij de mannenprofs staan zondag (197 kilometer) geen Limburgers aan de start. Mike Teunissen is geblesseerd aan zijn knie en Tom Dumoulin en Wout Poels rijden de Tour en slaan het NK over, om de kans op besmetting met het coronavirus te minimaliseren.

Bij de beloften, die vrijdagmiddag hun NK rijden, stonden wel enkele Limburgers aan de start, onder wie Stijn Daemen (Landgraaf), Nils Sinschek (Maastricht) en Kevin Arrammach (Itteren).

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal