Kans is groot dat kerstconcerten Rieu in MECC niet doorgaan

Print
Kans is groot dat kerstconcerten Rieu in MECC niet doorgaan

Rieu tijdens de kerstconcerten in 2019. Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

De geplande kerstconcerten van André Rieu in het MECC in Maastricht op 19 en 20 december gaan hoogstwaarschijnlijk niet door. Dat bevestigt André Rieu vrijdagavond. „Zodra we daar zekerheid over hebben zullen we dat direct communiceren.” Intussen zoekt de beroemde violist en orkestleider naar alternatieve data in december 2021.

De beroemde violist en orkestleider stelt in een reactie aan De Limburger: „Zoals het er nu naar uitziet is de kans groot dat de concerten niet doorgaan. Zodra we daar zekerheid over hebben zullen we dat direct communiceren en dan zullen we de concerten verplaatsen naar december 2021. Tickets blijven uiteraard geldig voor de nieuwe data.”

Rieu reageert daarmee op uitspraken van algemeen directeur Rob van de Wiel van het Maastrichtse congrescentrum, eerder deze vrijdag. Van de Wiel acht het bijna onmogelijk dat hij met de huidige coronamaatregelen per avond 12.000 mensen kan verwelkomen. „Wat ik me hooguit kan voorstellen is dat we gaan praten over een alternatief. We kunnen bekijken of André Rieu het ziet zitten om op te treden in het M-theater dat we zojuist hebben gepresenteerd en plek biedt aan 1250 mensen. Maar ik durf niet te zeggen of hij dat wil.”

Lees ook: MECC opent tijdelijk ‘grootste theater van Limburg’ met bekende artiesten

30.000 fans

Begin maart, net voordat corona het land lamlegde, kondigde Rieu aan dat hij in 2020 net als vorig jaar kerstconcerten wilde geven in het MECC. De eerste editie in zijn thuishaven smaakte naar meer. Er kwamen ruim 30.000 fans van over de hele wereld naar de shows in winterse sferen. De congreslocatie werd omgetoverd tot een kerstwereld met 300 dansers, 82 schaatsers, sopranen, tenoren en een gospelkoor. „Kerst is voor mij de mooiste tijd van het jaar en die breng ik het liefste door in gezelschap van mijn vrienden, familie en fans in mijn eigen stad. Vorig jaar was de sfeer in het MECC fantastisch. Zo romantisch en tegelijkertijd heel vrolijk”, stelde de violist in maart nog.

Lees ook: ‘Hopelijk wordt het Rieu-concert een traditie’

Verboden

Deze zomer zag Rieu zich al genoodzaakt om zijn twaalf Vrijthof-concerten (normaal goed voor 150.000 fans uit negentig landen) op voorschrift van de regering een jaar uit te stellen. „Voor velen is dit nieuws hartverscheurend - en ook voor ons is het erg moeilijk deze beslissing te accepteren”, liet hij weten. Deze concerten zijn inmiddels verplaatst naar 1 tot en met 18 juli 2021.

Lees ook: Coronacrisis zet vette streep door Rieu-concerten op het Vrijthof: ‘Dit is kloete’

Eerder deze week zei Rieu in een interview met Humberto Tan al dat de kans klein is dat hij snel op het podium staat. „Ik heb al gezegd: die anderhalve meter, daar kan ik niks mee. Ik zie het gebeuren, dan kom ik de bühne op en laat ik iedereen zingen, maar dat mag dan niet. Dansen ook niet: forget it. Alles wat onze concerten leuk maakt, is nu verboden. Dus ik kan pas weer - en ik doe het ook pas weer - als alles mag.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →