Spitsen Arias en Giakoumakis van VVV niet scherp; 2-2 tegen VVCS-selectie

Print
Spitsen Arias en Giakoumakis van VVV niet scherp; 2-2 tegen VVCS-selectie

Afbeelding: De Limburger

/ Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft het ingelaste oefenduel tegen een selectie van VVCS-spelers zonder contract zaterdag in Neer niet kunnen winnen: 2-2.

De selectie van trainer John van Loen had aanvankelijk weinig in te brengen tegen VVV. Na de openingstreffer van Jafar Arias in de twaalfde minuut stapelden de Venlonaren kans op kans. Georgios Giakoumakis miste drie grote mogelijkheden. Ook Arias had voor rust zeker nog een keer moeten scoren. Daarna sloop er onnauwkeurigheid in het spel van VVV. Bodi Brusselers (ex-NAC en Helmond Sport) profiteerde daar in de 40ste minuut van: 1-1.

Veel wissels

Meteen na rust maakte Giakoumakis 2-1 voor VVV na balverlies in de achterhoede van de VVCS-selectie. Tegen het uur bracht Thomas Kok de bal in en verdween de bal via de kluts in het doel van Delano van Crooij: 2-2. Meteen daarna bracht VVV-trainer Hans de Koning negen wisselspelers in. Alleen Van Crooij en Arias bleven staan. In de 70ste minuut kwam Nezar S’rifi voor hem in de ploeg en werd Aaron Bastiaans de diepe spits. De vele wissels kwamen het veldspel niet ten goede. VVV kwam na de ‘teamwissel’ zelfs nog een paar keer goed weg.

Geen zorgen

Over het gebrek aan scherpte bij zijn spitsen Arias en Giakoumakis maakt VVV-trainer Hans de Koning zich geen zorgen. ,,Het is nog geen 13 september. We zijn op de goede weg. Een compliment voor de jongens van de VVCS. Ze waren scherp en boden goed weerstand. Ze krijgen twee kansen en die gaan erin. Wij krijgen er een stuk of acht. Nu nog werken aan het benutten ervan.’’

VVV: Van Crooij, Schmitz, Van Dijck, Swinkels, Pachonik, Post, Linthorst, Hupperts, Arias, John, Giakoumakis.

VVV (na 60 minuten); Van Crooij, Plezier, Kum, Gelmi, Dekker, Schäfer, Janssen, Bastiaans, Essanoussi, Roemer, Arias (69. S’rifi).