Albert Verlinde wil mogelijk musicals gaan streamen

Scènefoto uit de musical over Tina Turner. © Manuel Harlan

Theaterproducent Albert Verlinde overweegt om zijn voorstellingen beschikbaar te gaan maken voor streamingdiensten. „Onderzoek bij de musical ‘Hamilton’ wijst uit dat mensen een show daarna juist live willen zien.”

Ruud Maas

De directeur van Stage Entertainment Nederland en commissaris van het MECC zei dat bij de presentatie van M-theater in Maastricht. „De vijandigheid tussen live theater en het uitzenden ervan blijkt minder groot dan altijd is aangenomen. Disney heeft onlangs de musical Hamilton op Disney+ geplaatst en uit onderzoek blijkt al dat mensen die de voorstelling via het scherm hebben gezien hem juist nog eens live willen bekijken. Dat is hoopvol.”

Lees ook: MECC opent tijdelijk ‘grootste theater van Limburg’ met bekende artiesten

Tina Turner

Om die reden wil Verlinde bekijken of het mogelijk is om ook zijn theaterproducties op streamingdiensten aan te bieden. „Digitaal, maar niet gratis. Met gratis kun je geen branche overeind houden. Maar ik geloof dat we op deze manier onze mooie producties bij een nog breder publiek onder de aandacht kunnen brengen.” Verlinde stelt dat het nog slechts om een idee gaat en dat hij niet precies kan zeggen in hoeverre het rendabel is om de producties op streamingdiensten te vertonen. Hij verwacht niet dat de ontwikkeling van het plan zo snel gaat dat hij de musical over Tina Turner, die binnenkort wordt hervat in het Beatrix Theater Utrecht, bijvoorbeeld al voor het scherm beschikbaar krijgt.

Lees ook: Albert Verlinde: cultuursector moet ophouden met huiliehuilie