Jasper de Laat wint op Tom Dumoulin Bike Park

© Hollandse Hoogte / ANP

Jasper de Laat heeft zaterdagavond op en rond het Tom Dumoulin Bike Park de zege voor zich opgeëist bij een nationale wedstrijd voor eliterenners. De Laat versloeg Stijn Daemen, kersvers nationaal kampioen bij de beloften, met miniem verschil. Jordan Habets werd in dezelfde tijd derde in Sittard, nog net voor Job van der Wal en Jeroen van Krimpen.

Tom van der Wilt

Daemen, afkomstig uit Landgraaf, was snel hersteld van zijn inspanningen op vrijdagavond op de VAM-berg waar hij de gehele wielertop zijn hielen liet zien. Hij kon eliterenner De Laat prima bijbenen. Na bijna twee uur koers bleek de oudste net over de snelste benen te beschikken.

Bij een valpartij brak Lars Wijnands uit Maastricht een middenhandsbeentje.

Bij de vrouwen ging de zege naar Leonie Bos, die Mischa Bredewold en teamgenote Pien Limpens voorbleef. Anna van Wersch eindigde als vierde en Noa Jansen werd vijfde.

Lars Rouffaer won een dag later een nationale wedstrijd bij de junioren. Rouffaer kwam na zestig kilometer in Sittard in een tijd van 74.34 minuten over de streep. Roan Konings en Arne Baers werden tweede en derde. Bij de vrouwen was Sophie van Royen de beste in een tijd van 35.52. Willemijn Prins en Sanne van Heel werden met gepaste afstand geklopt.

Ook de nieuwelingen werkten op hetzelfde parcours een wedstrijd af. Daarin toonde Marvin Peter zich de sterkste in 58.70, voor Tyson Borremans en Bram van Eijsden, die 58.90 klokten. Bij de vrouwen was het spannend. Babette van der Wolf, Nienke Vink en Anna van der Meiden kwam vrijwel gelijktijdig over de finish in 11.95, maar De Wolf bleek net eerder de streep te hebben gepasseerd.