Waanzin: coureur laat zich bij 220 km/u van motor vallen omdat remmen het begeven

Print
Waanzin: coureur laat zich bij 220 km/u van motor vallen omdat remmen het begeven

Heftige taferelen in de MotoGP. Toen de remmen het begaven, twijfelde Maverick Vinales geen moment om van zijn Yamaha te stappen. Halsbrekende toeren, de 25-jarige Spanjaard reed op dat moment 220 km/u. Wél de juiste keuze: de motor crashte en vloog meteen in brand.

Na vijftien ronden op het circuit van Spielberg in Oostenrijk werkten de remmen van de Yamaha van Vinales plots niet meer. De Spanjaard aarzelde geen moment en stapte van zijn tuig. Niet zonder risico, op dat moment reed hij liefst 220 km/u. Vinales maakte een smak en gleed over het asfalt, maar slaakte een zucht van opluchting. Zijn motor crashte immers tegen de boarding en vloog onmiddellijk in brand.

De officials twijfelden niet om de race af te vlaggen, nadien kwam een herstart - de Portugees Miguel Oliveira kroonde zich uiteindelijk tot winnaar. Vinales liet zich ondertussen medisch onderzoeken, maar er kwamen geen verwondingen aan het licht. Vinales stond voor de crash derde in het klassement.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →