Dier van de week: kittens zoeken een thuis

Deze kittens zoeken een nieuw thuis. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

In het Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje.

Redactie

Hoewel een? Deze week stellen we graag een aantal kittens aan je voor die allemaal dolgraag een thuis willen vinden.

Wat voor kittens zoeken een baas?

Momenteel logeren bijna 20 kittens bij ons die allemaal tot voor kort op een camping woonden. Hier konden ze niet blijven en daarom zijn de katjes naar ons asiel gebracht. Deze katjes zijn nog niet of nauwelijks gewend aan het contact met mensen en vragen rust, aandacht en begrip van hun toekomstige baas. Ze hebben alles in zich om een fijn huisdier te worden!

Hoe laat ik deze kittens wennen in huis?

Voor dit soort katjes is het enorm belangrijk dat ze een maatje hebben waar ze zich veilig bij voelen en aan wie ze zich kunnen optrekken. We plaatsen deze kittens daarom enkel bij mensen die zelf al een kat hebben of die bereid zijn twee kittens te adopteren. In een rustige situatie waarin ze op eigen tempo kunnen wennen, ontwikkelen deze katjes zich in rap tempo.

Wat voor baas zoeken we voor deze kittens?

Deze kittens plaatsen we enkel bij mensen die niet verwachten dat de dieren direct gezellig op schoot komen liggen. In het begin kunnen ze uit angst best bijten of een tik uitdelen.

Ben jij die geduldige en begripvolle baas voor wie dit geen probleem is? Neem dan contact met ons op via limburg@dierenbescherming.nl en dan kijken we graag met je welk kitten of welke kittens het beste bij je passen.