Dier van de week: Pip

Pip. © De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen.

Redactie

Deze week is Pip, een zwart/witte, gesteriliseerde poes van 8 jaar, aan de beurt.

Hoe is Pip in het asiel terechtgekomen?

Vechten als ‘kat en hond’ is een toepasselijke uitspraak om Pips’ voormalige thuissituatie uit te drukken. Door een verhuizing lukte het niet meer om beide partijen een eigen plekje te geven, waar ieder zich prettig en vooral ook veilig voelde.

Wat is er bekend over Pip?

Pip is al heel jong met de hand groot gebracht, maar is een kindje van een echte buitenkat. Dat ze van haar ouders veel instincten heeft meegekregen, kun je merken aan haar zelfstandigheid, en haar behoefte om veel buiten te zijn om dan lekker te kunnen gaan jagen. Ze wil graag zelf bepalen wanneer ze bij mensen wil zijn en behoefte aan aandacht heeft.

Waar zou Pip zich het beste thuis voelen?

Het zou fijn zijn als ze ergens lekker de ruimte krijgt om zichzelf te zijn, en buiten rond te struinen, waar ze dus een echte kat kan zijn. Andere katten om zich heen accepteert ze wel, maar ze geeft wel duidelijk aan wanneer ze voor haar gevoel te dichtbij komen. Mensen die haar in haar waarde laten, weet ze wel te waarderen en zal ze opzoeken wanneer ze hier behoefte aan heeft.

Bent u geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel: 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.