Afval gedumpt in buitengebied: lekkende vloeistof stroomt paardenweide in

Print

Dumping gevaarlijke stoffen Blerick. Video: Track ‘88

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Op de Everlosebeekweg in het buitengebied van Venlo zijn een vat en diverse deksels gedumpt.

De afvaldumping werd dinsdagochtend even voor acht uur gemeld. Bij het vat was een damp waarneembaar. De damp beperkte zich tot enkele meters rondom het vat. Ook was er sprake van een penetrante lucht.

Paarden

Het ging om een vat van 200 liter. Daarin zat een zuur. In het gedumpte vat zaten gaten waar aansluitingen gezeten hebben. De aansluitingen duidden erop dat het vat in een lab is gebruikt, zei de woordvoerder van de brandweer.

Volgens de brandweer zat het vat nog voor een kwart vol. De rest van de vloeistof was een naastgelegen weide met vier shetlandpony’s ingestroomd. De eigenaar wist de dieren met wortels en voer weg te houden van het vat. Een zuur kan zeer gevaarlijk zijn voor dieren. De pony’s liepen uiteindelijk geen verwondingen op.

De eigenaar van de dieren was woest en liet ter plekke aan brandweerlieden weten dat het niet de eerste keer was. Hij is er klaar mee en wil een slagboom plaatsen.

Reinigen

De brandweer was aanwezig met twee bluswagens. Brandweerlieden spoten water over de lekkage om zo het zuur te verdunnen. Het uitdampen van de stof kon hierdoor worden gestopt.

Om welke vloeistof het precies ging, is volgens de brandweer niet te achterhalen. De gemeente is ingeschakeld om het vat af te voeren en de grond te reinigen.

De brandweer had het gebied tijdelijk afgezet voor wandelaars en overig verkeer.

Afval gedumpt in buitengebied: lekkende vloeistof stroomt paardenweide in
Foto: Keistadnieuws

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →