Vier extra races op Formule 1-kalender, Grand Prix van Turkije na negen jaar terug

Print
Vier extra races op Formule 1-kalender, Grand Prix van Turkije na negen jaar terug

Rubens Barrichello in 2009 op Istanbul Park. Afbeelding: AFP

Na negen jaar afwezigheid keert de Grand Prix van Turkije terug op de Formule 1-kalender. De koningsklasse van de autosport doet ook Bahrein (twee weekenden achter elkaar) en Abu Dhabi aan.

Istanbul Park is daarmee voor het eerst sinds 2011 weer eens het decor van de Formule 1, met Sebastian Vettel als laatste winnaar, toen nog rijdend voor Red Bull. Max Verstappen en de andere coureurs zullen daar in het weekend van 13, 14 en 15 november over het circuit scheuren. Twee weken later volgt Bahrein waar een dubbel weekend plaatsvindt en op 13 december is de seizoensafsluiter in Abu Dhabi.

Dit betekent ook dat de Grand Prix van China niet doorgaat. Dat maakt de Formule 1 bekend in een statement. ,,Jammer genoeg kunnen we dit jaar niet racen in China, maar we kijken ernaar uit om volgend jaar terug te keren in Shanghai.”

Inmiddels zijn zes Grands Prix verreden. Komend weekend is de Grote Prijs van België de zevende. In totaal staan er zeventien races op de kalender. Aanvankelijk zou het seizoen uit 22 races bestaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →