Video: Politieauto betrokken bij ongeluk tijdens achtervolging op gewapende overvaller

Print

Politie betrokken bij aanrijding na melding overval in Meerssen. Video: Orange Media

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Een politieauto is dinsdagmiddag in Meerssen betrokken geraakt bij een ongeluk nadat agenten zojuist de achtervolging hadden ingezet op de dader van een gewapende overval op een scooterwinkel.

De overval had omstreeks kwart over vijf plaats bij de zaak aan Tussen de Bruggen, waarna de dader op de vlucht sloeg. De man vertrok te voet, maar is mogelijk op een scooter weggereden.

Aanrijding met meerdere auto’s

De politie zette meteen de achtervolging in, maar moest de zoekactie al snel staken toen het op het viaduct over de A79 tussen Meerssen en Amby misging. Op de kruising Nieuwe Limmelderweg – Ambyerstraat-Noord kwam de politieauto in aanrijding met twee personenauto’s. De aanrijding zorgde vooral voor materiële schade. Er vielen geen gewonden.

De dader van de overval is nog voortvluchtig. Hij droeg volgens de politie een grijsblauwe integraalhelm en een sjaal. De man is ongeveer 1.70 meter lang. Het is nog niet duidelijk wat de overvaller heeft buitgemaakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →