‘Messi stelt Barça officieel op de hoogte van vertrekwens’

Print
‘Messi stelt Barça officieel op de hoogte van vertrekwens’

Lionel Messi. Afbeelding: AP

De kans dat Lionel Messi nog deze zomer na 20 jaar vertrekt bij FC Barcelona wordt met de dag groter. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde media TyC Sports, uit Argentinië, en Marca en Onda Cero zou de Argentijnse legende de Catalaanse clubleiding dinsdag hebben laten weten dat hij Barça de rug wil toekeren.

Messi zou gebruik willen maken van een speciale clausule in zijn contract, waarmee hij zijn verbintenis na elk seizoen eenzijdig kan beëindigen. Een nieuwe club zou geen transfersom hoeven betalen, terwijl er wel een prijskaartje van 700 miljoen euro om zijn nek zou hangen. Vorige week zou Messi nog een onderhoud hebben gehad met de nieuwe trainer Ronald Koeman. Daarin zou de voormalig bondscoach van Oranje hebben gezegd het nieuwe Barcelona rondom Messi te willen bouwen.

Internazionale

Volgens Marca was de clausule voor een vertrekwens deze zomer op 10 juni reeds verlopen, maar door de coronacrisis zou Messi deze zomer langer de tijd hebben voor een beslissing. Hij zou Barcelona volgens meerdere media dinsdag met een aangetekende brief op zijn vertrekwens hebben gewezen. De voorbije weken werd Messi al gelinkt aan Internazionale. Italiaanse media meldden dat Messi’s vader en manager én Messi zelf in Milaan al huizen zouden hebben gekocht.

Barcelona verkeert al weken in zwaar weer. De dreun van Bayern München in de kwartfinale van de Champions League, Barça verloor met 8-2, had in Catalonië de uitwerking van een aardbeving. De club kondigde een grote schoonmaak aan. Een van de slachtoffers zou Luis Suárez zijn. Het nieuws dat de Uruguayaan moet vertrekken, zou volgens Marca de druppel zijn geweest voor Messi.

Luis Suárez

Marc Overmars rekent er niet op dat Luis Suárez komend seizoen weer het shirt van Ajax draagt. ,,We hebben wel contact gehad”, zei de directeur voetbalzaken dinsdagavond in de rust van het oefenduel met Hertha BSC. ,,Maar we hebben met zo veel spelers contact. Oud-Ajacieden bijvoorbeeld. Dat is logisch. Die contacten moet je onderhouden.”

Suárez mag vertrekken bij FC Barcelona, zo meldden veel Spaanse media afgelopen week. Overmars weet dat de 33-jarige Uruguayaan een vorstelijk loon geniet bij de nieuwe club van trainer Ronald Koeman. En hij kan ongetwijfeld bij andere clubs als Ajax aan de slag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee