Initiatiefnemers buurtpark Groene Poort Oost presenteren plannen

Een impressie van het plan. © Jasper Hugtenburg

Bewonersinitiatief stichting Groene Poort Oost presenteert dit weekend de plannen voor het buurtpark op het terrein van de voormalige voetbalvelden van VV Scharn.

Merel Visscher

In het verleden zijn voor dit braakliggende terrein aan de Akersteenweg tussen de wijken Heer en Scharn plannen geweest voor woningbouw maar die zijn van de tekentafel verdwenen. Momenteel zijn er plannen voor een P&R terrein.

Groen

Maastricht heeft volgens de bewoners echter behoefte aan groen. Het braakliggend terrein is volgens de stichting uitermate geschikt om ontwikkeld te worden tot een park waardoor ook de samenhang tussen de inwoners van Scharn en Heer versterkt kan worden. Ook heeft een park een positieve invloed op de luchtkwaliteit die door de drukke verkeersader niet optimaal is.

Ontmoetingsplek

Een bewonersinitiatief heeft samen met een landschapsarchitect en speeltuin Heer plannen ontwikkeld om van dit veld een groene long te maken, een speelgelegenheid voor de jeugd, een ontmoetingsplek voor jong en oud maar ook een opvangbekken voor de enorme hoeveelheid water die bij de tegenwoordige stortbuien de Keerderberg kan afkomen. Lees ook: Buurtbewoners maken met landschapsarchitect plan voor een Groene Poort voor Scharn en Heer

Op 29 en 30 augustus tussen 14:00 en 17:00 worden de plannen aan de buurt gepresenteerd. Info: degroenepoortoost.nl

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal