Man (32) uit Heerlen na vluchtpoging bij vijver opgepakt

Print
Man (32) uit Heerlen na vluchtpoging bij vijver opgepakt

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Heerlen / Hoensbroek / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Een 32-jarige man uit Heerlen is dinsdagmiddag in Beek opgepakt nadat hij een stopteken van de Koninklijke Marechaussee had genegeerd.

Tijdens een surveillance rond Maastricht Aachen viel het oog van de marechaussees op een auto met aanhangwagen zonder kenteken.

De bestuurder werd gemaand tot stoppen, maar daar gaf hij geen gehoor aan. Hij sloeg op de vlucht om uiteindelijk te stoppen op de Kasteel Genbroekstraat in Beek. De man stapte daar uit en ging er te voet vandoor. Hierop zetten marechaussees de achtervolging in en riepen versterking op van meerdere eenheden van de Marechaussee en politie.

Na een zoektocht werd de Heerlenaar in de bosjes rondom een vijver aangetroffen en kon hij worden aangehouden. De man moet nog een jaar gevangenisstraf uitzitten. De auto en de aanhangwagen zijn in beslag genomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →