Zian Flemming voor vier jaar naar Fortuna Sittard

Print
Zian Flemming voor vier jaar naar Fortuna Sittard

Zian Flemming (links). Afbeelding: Pro Shots -Paul Roling

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard heeft Zian Flemming aangetrokken. De 22-jarige Amsterdammer heeft een contract van vier seizoenen getekend. Fortuna heeft hem gehaald als nieuwe rechtsbuiten.

Flemming komt over van PEC Zwolle, dat hem afgelopen seizoen had verhuurd aan NEC in de eerste divisie. Eerder doorliep de aanvaller, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, vele jeugdteams van Ajax en kwam ook in actie voor Jong Ajax. Hij droeg zelfs nog de aanvoerdersband bij de talentenploeg uit Amsterdam. Afgelopen seizoen kwam hij 24 keer in de competitie in actie voor NEC en maakte 13 doelpunten. Voor PEC Zwolle was hij iets minder trefzeker. Hij speelde in 32 wedstrijden voor de club uit de Overijsselse hoofdstad en scoorde zes keer.

Technisch manager Sjors Ultee zegt dat de club met Flemming een talentvolle aanvaller heeft aangetrokken. „Hij kan op alle posities voorin uit de voeten. Hij is sterk, topfit en werkt hard. Een op en top prof. Daarnaast is het een speler die makkelijk scoort en ook zijn teamgenoten kan bedienen. Wij zien veel potentie bij Zian en zijn trots dat we hem voor vier seizoenen hebben vastgelegd.”

Tegelijkertijd zal Fortuna-middenvelder Dimitrios Ioannidis, op korte termijn aan Sportfreunde Lotte worden verhuurd. Zijn contract loopt medio 2021 af. Fortuna heeft nog wel een optie om deze met twee jaar te verlengen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee