Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Start-up uit Horn met vega-döner en -saté wereldwijd bezig aan verovering betere kebabrestaurants

Start-up uit Horn met vega-döner en -saté wereldwijd  bezig aan verovering betere kebabrestaurants

Mark Laponder bereidt in de vega-keuken bij de fabriek in Horn de broodjes kebab, de Limburgse braadworst en saté; alle gerechten op puur plantaardige basis. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Horn / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Arcen -

Kebabspiesen, gesneden döner, saté, worstjes en zelfs een kopie van de Limburgse braadworst. Nul procent vlees, honderd procent smaak, pretendeert start-up Evolution Meats. Plantaardige vleesvervangers om te grillen. Vanuit Horn worden de producten al gedistribueerd naar de groothandel en horeca wereldwijd.