EK tafeltennis uitgesteld: Shuo Han Men moet langer wachten op debuut in Oranje

Print
EK tafeltennis uitgesteld: Shuo Han Men moet langer wachten op debuut in Oranje

Shuo Han Men in haar Heerlense periode. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek / Wessem -

Voormalig TTV Heerlen-speelster Shuo Han Men moet langer op haar debuut in Oranje wachten.

Het EK individueel in Warschau, dat voor 15 tot en met 20 september op planning stond, is tot nader orde uitgesteld vanwege het stijgend aantal coronabesmettingen in Polen en andere Europese landen.

Regerend Nederlands tafeltenniskampioene Shuo Han Men, een geboren Chinese die in maart de Nederlandse nationaliteit kreeg, komt komende maand wél in actie voor haar nieuwe verenigingen. Zaterdag 12 september begint de 20-jarige speelster met zesvoudig landskampioen Dozy Den Helder/Noordkop aan de eredivisie vrouwen tegen Scylla. Een week later maakt Men bij Middelstum haar debuut in de eredivisie mannen.

Lees ook: Nederlands kampioene Shuo Han Men speelt komend seizoen in eredivisie mannen én vrouwen

Han is met de Heerlense Rachel Gerarts ook Nederlands kampioen in het dubbel. Gerarts speelt -nadat ttv Heerlen zich terugtrok op het hoogste niveau- komend seizoen voor Westa (vrouwen eredivisie) en het Udense Maashorst (mannen eerste divisie).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →