Rondreizende expositie Limburgse oorlogsfoto’s start in Weert

Weert, 22 september 1944. Wanneer een Engelse carrier stopt nabij de Stadsbrug over de Zuid-Willemsvaart kan een klompen dragend kereltje de verleiding niet weerstaan om even te kijken wat er allemaal in de carrier ligt. De Britse Suffolk-soldaten vermaken zich bij zoveel bekijks. De uitgelaten ontvangst in Weert zal hen een leven lang bijblijven. © J. de Haan/Gemeentearchief Weert

De rondreizende expositie van Limburgse oorlogsfoto’s gaat in Weert van start. De expositie zou in april en mei door de provincie trekken maar corona gooide roet in het eten.

Pieternel Kellenaers

Een publieksjury heeft begin dit jaar een selectie van 25 foto’s uitgezocht die de Tweede Wereldoorlog, een vakjury nog eens 50. In het kader van ‘75 jaar vrijheid’ zouden de foto’s als een pop-up tentoonstelling door de provincie gaan en een selectie uit het hele land zou in het gebouw van de Tweede Kamer te zien zijn. De exposities zijn vanwege corona afgeblazen, wel is inmiddels de tweede druk verschenen van De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s. Op de benedenverdieping van het Bibliocenter in Weert zijn de vijftig mooiste oorlogsfoto’s uit Limburg vanaf vrijdag 4 september te zien. In dezelfde ruimte is ook nog de presentatie Weert Bezet en Bevrijd te zien.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal