Londen in de ban van ontvoering drie kleuters: acht arrestaties, klopjacht op vader

Print
Londen in de ban van ontvoering drie kleuters: acht arrestaties, klopjacht op vader

De drie ontvoerde kinderen. Afbeelding: Police London

Londen is in de greep van een geruchtmakende ontvoering van drie jonge kinderen, waarvoor al acht mensen zijn aangehouden. De Britse politie is momenteel met man en macht op zoek naar de 26-jarige Imran Safi, de biologische vader van de drie kleuters. Hij bedreigde een pleegouder met een mes en nam zijn kinderen mee in een auto. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

De ontvoering van Bilal, Mohammed Ebrar en Mohammed Yaseen (zes, vijf en drie jaar) is voor de Britse politie topprioriteit. Meer dan honderd rechercheurs werken aan de zaak. ,,De kinderen zijn uit een veilige omgeving gehaald. We maken ons steeds meer zorgen over hun welzijn, vooral nu we midden in een wereldwijde gezondheidscrisis zitten”, vertelt een commandant van de Britse politie. ,,Hoewel we op dit moment niet geloven dat er een onmiddellijk risico bestaat voor hun fysieke veiligheid, is voor ons hun locatie totaal onbekend.”

Recht in eigen handen

De 26-jarige Imran Safi, geboren in Afghanistan, heeft niet de voogdij over zijn kinderen. Hij mocht vanwege onduidelijke redenen niet in de buurt van het adres van het pleeggezin komen en nam dus het ‘recht in eigen handen’, stelt de politie. Terwijl de kinderen buiten aan het spelen waren, werd de pleegmoeder door de man bedreigd met een mes.

De vrouw raakte lichtgewond en bleef in shock achter. Volgens de politie stond het vast dat zij de jongens formeel zou adopteren, wat volgens de rechercheurs een motief voor de ontvoering kan zijn.