Bomenkwekerij Vergeldt & Bouten uit Lottum in Zwitserse handen

© Vergeldt&Bouten

Fruit- en sierbomenkwekerij Vergeldt & Bouten is overgenomen door het Häberli Frucht Pflanzen. Het internationaal opererend bedrijf in Lottum komt met terugwerkende kracht (1 januari) in Zwitserse handen. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Redactie

Met de koop breidt Häberli zijn productiecapaciteit aanzienlijk uit. Het is bovendien een eerste stap om een deel van de logistieke activiteiten te verplaatsen van Zwitserland naar Nederland. Voor tal van klanten kunnen de levertijden zo worden verkort.

Het bedrijf van Twan Bouten en Carl Vergeldt, dat zo’n twintig medewerkers telt, gaat verder als zelfstandige dochter. Met de overdracht is de voorzetting van het bedrijf in een vroeg stadium geregeld.

Häberli is weer een dochteronderneming van Rutishauser, ‘die Blumenfamilie’. Het moederconcern heeft afhankelijk van het seizoen, zo’n 200 mensen in dienst. Naast fruit en kleinfruit, kweekt Rutishauser op verschillende locaties premium tulpen en potplanten voor de Zwitserse markt, exploiteert ze meerdere tuincentra en produceert ze CBD-hennep en Zwitserse medicinale planten voor de gezondheidszorg, cosmetica en medicijnen.