Verstappen derde in eerste vrije training Francorchamps

© AFP

Max Verstappen is op het lange circuit van Spa-Francorchamps begonnen met de derde tijd in de eerste vrije training. Het verschil was minimaal tussen de Limburger (1.44,574) en de Mercedessen, Valtteri Bottas begon zijn verjaardag als snelste van allemaal: 1.44,493.

Noud Bemelen

Het is het beeld dat we dit weekend nog veel verwachten te zien. Verstappen laat het in de snelle eerste en derde sectoren liggen ten opzichte van de Mercedessen, terwijl hij in het bochtigere tweede gedeelte juist het snelst van allemaal is.

Het bracht de Limburger (1.44,574) in de eerste vrije training tot binnen een tiende van Bottas (1.44,493) en Lewis Hamilton, toen alle coureurs met nog iets meer dan een half uur te gaan overstapten van hard naar softs. Voor de vrijdag 31 jaar geworden Fin eindigde de training een paar minuten te vroeg vanwege een lekke band, maar daar kon hij wel mee lachen. „Dat had ik vorige week ook al met mijn normale auto.”

Lees ook: Max Verstappen in Francorchamps: weinig punten, weinig aan te doen

Voor de ploegen van Haas en Alfa Romeo was het allerminst lachen geblazen vrijdagochtend. Romain Grosjean, Kevin Magnussen en Antonio Giovinazzi kenden problemen met hun Ferrari-krachtbron. De power unit van Magnussen wordt in ieder geval vervangen en de verwachting is dat dit ook bij zijn Franse collega het geval zal zijn. Geen data en tijden dus voor het team van Haas, bij Alfa Romeo kon Kimi Räikkönen hier tenminste nog voor zorgen. Hij ging met P13 sneller dan de ‘echte’ Ferrari’s van Charles Leclerc en Sebastian Vettel.

Lees ook: 350 euro boete op betreden gebied rondom F1-circuit Spa