Actieweek Beek Schoon moet probleem zwerfafval onder de aandacht brengen

© Harry Heuts / Fotojournalist

Gemeente Beek en CNME De Rollen organiseren van 14 tot en met 20 september de actieweek Beek Schoon. Vrijwilligers kunnen zich melden om mee te helpen tijdens de opruimdag op zaterdag 19 september.

de redactie

Met Beek Schoon wordt extra aandacht gevraagd voor het opruimen en verminderen van zwerfafval om zo bewustwording te creëren. Tijdens de actieweek wordt er ook op basisscholen lessen gegeven over afval. Leerlingen gaan tevens, samen met leerkrachten en bestuurders van de gemeente, de wijk in met een knijper en vuilniszak.

Lees ook: Kinderen die sigarettenpeuken oprapen tijdens Beek Schoon

Actiedag

Zaterdag 19 september gaan groepen inwoners ook aan de slag om zo veel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Dat gebeurt tussen 10.00 en 12.00 uur in alle kernen van de gemeente. Zo wordt er in Beek verzameld bij het Verenigingsgebouw aan de Stegen 35, in Genhout bij GSV’28 aan Op Den Hoogen Boom 61, aan het Callistusplein 9 bij het gemeenschapshuis van Neerbeek en bij Scouting de Windroos aan de Schoolstraat 5 in Spaubeek.

Aanmelden

Inwoners kunnen zich individueel aanmelden, maar ook met het gezin, vereniging of bedrijf en met de buren. De gemeente zorgt voor de benodigde materialen: handschoenen, hesje, grijpstok en vuilniszakken. Ook haalt de gemeente diezelfde zaterdag het afval op. Tijdens de dag worden de richtlijnen van het RIVM aangehouden. Normaal gesproken wordt na afloop een lunch geserveerd, maar vanwege de coronamaatregelen is dat dit jaar niet het geval.

Aanmelden kan tot en met 11 september via info@derollen.nl.