Kunstenares Madelon Vriesendorp steekt kanaal over voor ‘haar’ Heerlense mural

Print
Kunstenares Madelon Vriesendorp steekt kanaal over voor ‘haar’ Heerlense mural

Peter Schunkstraat wordt aan de zesde XXL-mural gewerkt. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

De kunstenaars Amber Delahaye en Wesley Dazetwo van Heugten zijn op de Heerlerbaan begonnen aan een nieuwe mural op een flat in de Peter Schunkstraat.

De schildering is onderdeel van het project Gallery XXL Heerlen. In Heerlen ontstaat een internationaal aansprekende hotspot van XXL-murals. Het nieuwe werk is de zesde mural die verschijnt.

Lees ook: Nieuwe muurschildering in XXL Art Gallery Heerlerbaan voltooid

De Heerlense kunstenaars, die vanuit een hoogwerker de mural aanbrengen, kregen deze week een bijzondere gast op bezoek. De 75-jarige (internationaal gelauwerde) kunstenares Madelon Vriesendorp staat garant voor het ontwerp en kwam het werk bezoeken.

Vriesendorp woont sinds enkele jaren in het Verenigd Koninkrijk maar wist ondanks de coronabeperkingen naar Limburg te komen. Ook veel bewoners en inwoners komen geregeld bij de flat kijken naar de vorderingen.

Kunstenares Madelon Vriesendorp steekt kanaal over voor ‘haar’ Heerlense mural
Het werk van Eltono in uitvoering. Foto: Luc Lodder

Lees ook: XXL kunstgalerie op Heerlerbaan wordt weer uitgebreid

Deze maand voltooide de Franse kunstenaar Eltono al het vijfde werk. In 2021 volgen nog een zevende en achtste muurschildering.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee