VVV creëert nauwelijks kansen tegen Straelen: 0-1 nederlaag in De Koel

Print
VVV creëert nauwelijks kansen tegen Straelen: 0-1 nederlaag in De Koel

Afbeelding: De Limburger

VVV heeft in eigen huis verloren van SV Straelen. De Duitse bezoekers, uitkomend op het vierde niveau in hun land, hadden aan één treffer genoeg: 0-1.

De thuisploeg trad voor het eerst in zes maanden weer eens aan in de eigen Koel. De oefenwedstrijd was dus een eerste testcase voor de nieuwe grasmat en de coronamaatregelen rond de 627 toeschouwers. Beide waren van hoger niveau dan het spel van VVV en Straelen (met ex-VVV’er Ferry de Regt) in de eerste helft. De thuisploeg trad aan zonder Guus Hupperts en Lukas Schmitz (allebei licht geblesseerd) en Richard Neudecker (familieomstandigheden).

Aanvallend bleekjes

Zeker aanvallend bleef VVV bleekjes. Joshua John, Evert Linthorst en Vito van Crooij hadden moeite met de fysiek sterke tegenstander die op het vierde niveau in Duitsland acteert.

Twee keer maar lieten de Venlonaren in de eerste helft hun tanden zien. In de twaalfde minuut zag Linthorst John vrijlopen. Het schot van de buitenspeler werd gepakt door Straelen-goalie Robin Udegbe. Vlak voor rust lepelde John een bal op het hoofd van Van Crooij. De kopbal van de rechtsbuiten werd gekraakt. Uit de daaropvolgende corner schoot Van Crooij hard in, maar opnieuw was Udegbe attent.

Lees verder onder de foto.

VVV creëert nauwelijks kansen tegen Straelen: 0-1 nederlaag in De Koel
Foto: De Limburger

Straelen liet in de dertiende minuut zien dat het in Terence Groothusen een speersnelle spits heeft. Arjan Swinkels had het nakijken, maar het schot van de Amsterdammer (Ex-Dordrecht) in Duitse dienst vloog over.

Extra aanvaller

Na rust bracht VVV-trainer Hans de Koning met Georgios Giakoumakis voor middenvelder Wassim Essanoussi een extra aanvaller. De Griekse spits van VVV miste in de 52ste minuut een grote kopkans uit een corner. In de 74ste minuut moest Delano van Crooij in het Venlose doel nog vol aan de bak bij een kopbal van Cagatay Kader. Drie minuten later was het alsnog 0-1 na een doelpunt van invaller Sinan Kurt die een fraaie actie afrondde. In de slotfase keurde scheidsrechter Ed Janssen een klutsgoal van Chris Kum nog af wegens buitenspel.

VVV trad niet op volle oorlogssterkte aan, maar het gebrek aan inventiviteit voorin moet De Koning toch zorgen baren.

‘Wijzer’

,,Woensdag tegen Fortuna waren we frisser. Nu was het minder. We hebben andere spelers ingezet en we zijn weer wat wijzer”, zegt De Koning. Op de vraag of de selectie nog een creatieve impuls kan gebruiken, reageerde de trainer met een veelzeggend lachje. ,,We zijn nog met zaken bezig.”

Vrijdag wacht de laatste test voor de start van de competitie. Dan komt Borussia Mönchengladbach naar De Koel (19.00 uur).

VVV: D. Van Crooij, Dekker, Van Dijck (63. Kum), Swinkels, Gelmi (71. Schäfer), Post (74. Bastiaans), Linthorst (80. S’Rifi), Essanoussi (46. Giakoumakis), Arias, V. Van Crooij en John (59. Roemer).

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat schot S3A1. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →