Ervaren piloot (62) omgekomen bij crash in dorp in Belgisch-Limburg

Print
Ervaren piloot (62) omgekomen bij crash in dorp in Belgisch-Limburg

Het vliegtuigje stortte neer in deze wijk. Afbeelding: MMM/AD

In het Belgische dorpje Kiewit, op ongeveer een half uur rijden van Maastricht, is zaterdagmiddag een sportvliegtuigje neergestort. Hierbij is de 62-jarige piloot omgekomen. Het vliegtuigje raakte het dak van een huis en crashte in een tuin van één van de omwonenden.

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer betekenen. Het zou gaan om een klein vliegtuig van één van de leden van vereniging Aero-Kiewit.

Getuigen zagen hoe er vlak na het opstijgen een knal hoorbaar was. Op de camerabeelden van het vliegveldje is ook rookontwikkeling te zien.

Noodlanding

De 62-jarige piloot uit Genk heeft nog rechtsomkeer willen maken om vermoedelijk elders een noodlanding te maken. Maar hij verloor hoogte, raakte het dak van een woning en kwam terecht in de tuin.

De man was vermoedelijk op slag dood. Het Openbaar Ministerie in België doet momenteel onderzoek. Alles wijst voorlopig op een mechanisch defect, maar het onderzoek moet meer duidelijkheid scheppen.

Ervaring

De piloot had al meer dan 40 jaar ervaring. Hij vloog met een Tipsy Nipper uit de jaren vijftig. Een Belgisch vliegtuigje dat hij zelf onderhield.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →