Tennisser Novak Djokovic zet nieuwe spelersvakbond op

Print
Tennisser Novak Djokovic zet nieuwe spelersvakbond op

Afbeelding: AP

Tennisser Novak Djokovic heeft een nieuwe spelersvakbond opgezet, die onafhankelijk van de ATP gaat opereren.

De nummer 1 van de wereld besloot samen met de Canadees Vasek Pospisil en de Amerikaan John Isneruit de spelersraad van de ATP te stappen en een eigen vakbond op te richten. Volgens de Serviër is dat nodig om de belangen van de tennissers beter te kunnen verdedigen.

„Na de succesvolle bijeenkomst van vandaag zijn we verheugd om het begin van de Professional Tennis Players Association (PTPA) aan te kondigen. De eerste vereniging sinds 1972 die alleen voor tennissers is”, schreef Djokovic op Instagram bij een foto waarop hij samen met ruim zestig collega’s op een tennisbaan van de US Open poseert.

Volgens Djokovic is het niet de bedoeling om een eigen tennistour op te richten, los van de ATP Tour. „We kunnen en moeten samenwerken met de ATP. De tijd zal leren waar het ons gaat brengen”, aldus de Serviër.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →