Raadslid Brunssum uit partij gezet na beschuldiging van sexting

Print
Raadslid Brunssum uit partij gezet na beschuldiging van sexting

De docent van het Broeklandcollege die is geschorst vanwege sexting, is raadslid in Brunssum. Afbeelding: Getty

Brunssum / Hoensbroek -

De Brunssumse coalitiepartij PAK zet een van haar raadsleden uit de partij. Aanleiding is het besluit van het Broeklandcollege waar de man werkt om hem te schorsen. Hij zou seksueel getinte berichten naar een leerling hebben gestuurd.

De school heeft aangifte gedaan tegen de man.

Wethouder en partijleider van PAK, Servie l’Espoir, kondigt zondagmiddag aan dat raadslid Danny T. naar aanleiding van het incident onmiddellijk wordt geroyeerd. „Dat is een snoeihard besluit”, erkent L’Espoir. Toch heeft zijn partij besloten de rechtsgang niet af te wachten.

Sociale Media

Zondag heeft er een kort gesprek met T. plaatsgevonden. L’Espoir: „Alle seinen staan op rood, ik kan niet anders concluderen. Ik wil niet dat dit blijft kleven aan de partij of aan de gemeente. Brunssum verkeert na een turbulente periode eindelijk weer in rustig vaarwater. Dat willen we graag zo houden.”

De wethouder moest zaterdagnacht via sociale media kennisnemen van de kwestie.

Lees ook: Docent school Hoensbroek weggestuurd na seksuele berichten aan leerling

Sexting

Zaterdagavond kwam naar buiten dat de directie van vmbo-school het Broeklandcollege in Hoensbroek een leraar geschorst had vanwege sexting. Een leerling had bij de schoolleiding aan de bel getrokken, nadat zij van een docent ‘seksueel getinte berichten’ had ontvangen. Na gesprekken met beide partijen concludeerde de school dat de beweringen kloppen.

Aangifte

De aardrijkskundedocent is geschorst en mag niet meer terugkomen. Ook heeft de school aangifte gedaan bij de politie. Details over het voorval of informatie over de betrokkenen wil de school omwille van de privacy niet delen. Het college is ‘geschrokken en teleurgesteld’, staat in een brief aan ouders en leerlingen.

Eieren

T. wil geen commentaar geven. Volgens Servie L’Espoir is zijn ouderlijk huis in de nacht van zaterdag op zondag bekogeld met eieren, stenen en vuurwerk. Ook burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum wil niet op de zaak ingaan. In 2013 kwam T. in de gemeenteraad namens PAK, de op één na grootste partij van Brunssum. Na de laatste verkiezingen werd hij fractievoorzitter. Onlangs deed hij afstand van het voorzitterschap. Volgens L’Espoir heeft T. beloofd dat hij zijn zetel terug zal geven aan de partij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →