Missers broers Kochanowski worden EVV fataal

© iStock

Het EVV van René Eijer werd afgelopen zaterdag in de eerste ronde van de landelijke KNVB-beker uitgeschakeld door eersteklasser DOS uit Kampen na het nemen van strafschoppen. Missers van de gebroeders Kochanowski tijdens de elfmeterreeks werden de derdedivisionist uit Echt na een 1-3 voorsprong fataal (5-4).

Qasim Hakim

EVV wist in 120 minuten voetbal niet tot scoren te komen in Kampen. Het bleef 0-0 na verlenging. ,,We creëerden veel te weinig kansen. En bij de mogelijkheden die we kregen waren we erg slordig in de afronding. Je mag natuurlijk niet verliezen van een eersteklasser. Zeker als je tijdens de strafschoppenreeks ruim de leiding neemt. Dit is verschrikkelijk zonde”, sprak EVV-coach René Eijer, die de gebroeders Kochanowski, Reno en Sten, vanaf elfmeter zag missen tijdens de penaltyserie. Deze missers deden zijn ploeg uiteindelijk de das om. Komende zondag begint EVV het seizoen met een uitwedstrijd tegen Unitas. ,,Dan zullen we voorin echt scherper moeten zijn. De enige speler die tegen DOS een voldoende scoorde was Siem van Dijk.”

Loodzwaar duel

Competitiegenoot Groene Ster bekerde wel een ronde verder. De ploeg van Maurice Verbunt won in een loodzwaar duel met 2-3 op bezoek bij VV Scherpenzeel. De hoofdklasser uit Gelderland wist tot twee keer toe van een achterstand terug te komen.

Chefrino Eind besliste de wedstrijd uiteindelijk acht minuten voor tijd. Eind was ook verantwoordelijk voor de openingstreffer. Tussendoor zette Dylan Zwartjes middels een vrije trap de 1-2 op het scorebord. ,,Het was een ontzettend lastige wedstrijd. Na de 2-3 van Chefrino werden het nog tien hele zware minuten voor ons. Ik ben blij dat we het gered hebben” erkende Groene Ster-trainer Maurice Verbunt die had gehoopt op een Limburgs onderonsje met Susteren in de tweede ronde van het bekertoernooi. Maar de ploeg van Jurgen de Haan was zaterdagavond in Rijssen geen moment opgewassen tegen Excelsior’31: 3-0. „We waren kansloos”, zag De Haans assistent Jan Lauers. ,,Excelsior was op alle fronten beter. Verklaarbaar, omdat ze al langer in voorbereiding zijn en daarnaast twee niveaus hoger spelen. We hebben welgeteld één kans gekregen. Het was een mooie ervaring voor onze spelers, niet meer dan dat.”

Opnieuw uitwedstrijd

Groene Ster speelt in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen Excelsior opnieuw een uitwedstrijd. Het duel staat gepland voor 7 oktober.

SV Venray leek zondagmiddag wel op weg naar een stunt tegen derdedivisionist Westlandia. De ploeg van Frans Koenen kwam in Naaldwijk na een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van aanvaller Niek Versteegen: 0-1. Met deze tussenstand gingen de Noord-Limburgers ook de kleedkamer in. Het Venrayse verzet werd een kleine twintig minuten na rust gebroken toen Westlandia binnen een minuut twee keer wist te scoren: 2-1. In de slotfase werd Venray alsnog met een grote nederlaag terug naar huis gestuurd: 4-1.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal