‘PVV: btw-tarief tijdelijk naar nul procent’

Print
‘PVV: btw-tarief tijdelijk naar nul procent’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Nederland moet net als Duitsland en België het btw-tarief tijdelijk verlagen. Daarvoor pleit de PVV in aanloop naar Prinsjesdag.

Partijleider Geert Wilders ziet het als een coronamaatregel waarvan zowel consumenten als bedrijven flink profiteren, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Duitse btw omlaag, maar zijn de boodschappen ook écht goedkoper geworden?

De afgelopen week onderhandelde de coalitie over de begroting voor volgend jaar evenals een nieuw steunpakket voor bedrijven die door het coronavirus hard getroffen worden. Veel plannen lekten al uit. Een voorstel dat daar niet bij zat is het verlagen van de btw. Een gemiste kans, stelt Wilders.

Lees ook: Prinsjesdag: lagere belasting voor burger en MKB, zzp’er krijgt opnieuw minder aftrek

De PVV wil dat het lage btw-tarief, dat op 9 procent staat, per ingang van 1 oktober voor een jaar naar nul gaat. Dit kan voor consumenten tot een veel goedkopere boodschappenkar leiden. Volgens de grootste oppositiepartij plukken ook bedrijven die door corona in de knel zijn geraakt ervan. Wilders: „Er is geen tijd te verliezen. De banen van honderdduizenden Nederlanders staan op het spel en bedrijven in bijvoorbeeld de horeca en de evenementenbranche hebben het enorm moeilijk. Er is nu snel een investering nodig die burgers en bedrijven direct lucht geeft.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →