Verbinding Roermondse binnenstad en Outlet: rode loper in de maak

Print
Verbinding Roermondse binnenstad en Outlet: rode loper in de maak

Op het Kazerneplein werd maandag een start gemaakte met het leggen van de ‘rode loper’. Afbeelding: John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Hij moet meer bezoekers verleiden om vanuit de Designer Outlet de Roermondse binnenstad op te zoeken, de ‘rode loper’ die op het Kazerneplein wordt gelegd. Andere maatregelen volgen later.

Een rode loper zoals die normaliter bij filmpremière is te zien, is het niet. Maar toch zou de brede strook aan rode bakstenen, die als het werk over drie weken klaar is de verbinding tussen Designer Outlet en de onderdoorgang naar de Roermondse binnenstad markeert, hetzelfde effect moeten hebben. Mensen ertoe bewegen eroverheen te lopen en naar het centrum te gaan.

Lees ook: Verbinding binnenstad - Outlet: meer wensen dan geld

Het leggen van de nieuwe bestrating is een van de manieren waarop de gemeente hoopt de loop naar de binnenstad aantrekkelijker te maken. Voor sommige ingrepen was er niet genoeg geld, zoals voor het inkorten van de luifel boven de trappen naar de binnenstad. Maar behalve de ‘rode loper’ komen er straks ook nog meer bomen, bankjes en extra verlichting.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →