Maaltijdbezorgers helpen mee in speurtocht naar vermiste kinderen

Print
Maaltijdbezorgers helpen mee in speurtocht naar vermiste kinderen

Afbeelding: Deliveroo

Maaltijdbezorger Deliveroo start dinsdag in samenwerking met Amber Alert en de politie een campagne om vermiste kinderen op te sporen.

Bezorgers van het bedrijf krijgen vanaf nu Amber Alerts en Vermist Kind Alerts op hun telefoon, zodat ze onderweg naar hun klanten uit kunnen kijken naar de kinderen.

„De bezorgers zijn de hele dag op pad. Ze zijn hierbij niet alleen goed zichtbaar op straat, maar zien zelf ook veel. Dat is een grote troef,” zegt Amber Alert-oprichter Frank Hoen. „Hoe meer mensen er uitkijken naar een vermist kind, hoe groter de kans dat het kind snel weer wordt gevonden.”

Cold Cases

Daarnaast besteedt het bedrijf ook aandacht aan oude vermissingszaken door middel van vermissingsposters op de bezorgtassen. Een van de vermisten die deze maand op de tassen van meer dan 180 bezorgers in 18 steden te zien zal zijn is de 43-jarige Raymond Schokker uit Maastricht, die sinds 27 mei 2004 vermist wordt.

Maaltijdbezorgers helpen mee in speurtocht naar vermiste kinderen
Foto: Deliveroo

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee