Afghanistanveteranen herdenken Venraynaar Kevin van de Rijdt

Print
Afghanistanveteranen herdenken Venraynaar Kevin van de Rijdt

De Waalbrug in Nijmegen Afbeelding: iStock

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Nijmegen -

Ongeveer twintig veteranen lopen zondag de Sunset March in Nijmegen ter nagedachtenis aan Venraynaar Kevin van de Rijdt, een 26-jarige korporaal die in Afghanistan sneuvelde. De mars wordt dagelijks gelopen ter ere van de 48 Amerikanen die tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Waaloversteek om het leven kwamen.

De familie van Van de Rijdt zal zondag eveneens deelnemen aan de mars. Na afloop houdt Kevins moeder een toespraak. Venraynaar Van de Rijdt, die onderdeel uitmaakte van het Korps Commandotroepen, sneuvelde op 6 september 2009 tijdens een missie in Uruzgan.

De Afghanistanveteranen zullen in tenue tijdens zonsondergang langs de Waal marcheren. De mars wordt georganiseerd door de Koninklijke Luchtmacht. Na de mars wordt er een minuut stilte gehouden waarbij er 48 lichten branden die de Amerikaanse soldaten symboliseren die tijdens Operatie Market Garden zijn gestorven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee