Excursie door de natuur van het Leudal onder begeleiding van gidsen

Print
Excursie door de natuur van het Leudal onder begeleiding van gidsen

Afbeelding: Bezoekerscentrum Leudal

Haelen -

In het kader van de wandelingenserie ‘Ontdek het Leudal’ nemen de gidsen van Groen Hart Leudal belangstellenden mee de natuur in om te bekijken hoe die zich voorbereidt op de komende winter. De excursie vindt plaats op vrijdag 4 september, van 10.00 tot 12.00 uur.

Als de bomen in de herfst hun bladeren laten vallen, gaat de natuur in de ruststand. Planten trekken zich terug in de grond of sterven bovengronds af. Dieren gaan in winterslaap, leggen een voedselvoorraad aan of krijgen een dikke vacht. Veel mensen denken dat er in deze periode van het jaar niks te zien valt in het bos. Dat beeld klopt niet. De takken zijn kaal, waardoor het landschap en ook vogels beter zichtbaar zijn. En aan de takken zitten alweer knoppen die volgend voorjaar zullen ontluiken.

In verband met de Corona-maatregelen kunnen er slechts tien mensen mee, vooraf aanmelden is dan ook noodzakelijk en kan via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch via 0475 497010 tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal. De deelnamekosten bedragen 3,50 euro voor volwassen, kinderen tot 12 jaar betalen 1 euro. De start is bij Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →