Ben Rienstra tekent voor drie jaar bij Fortuna Sittard

Ben Rienstra hier nog in actie namens Heerenveen tegen Fortuna. © Pro Shots/Joep Leenen

De komst van Ben Rienstra naar Fortuna Sittard is dan definitief rond. De middenvelder tekent voor drie seizoenen in Sittard.

Tim Geurts

Rienstra komt over van het Turkse Kayserispor waar hij nog een contract voor een jaar had. Eerder speelde hij voor Heracles, PEC Zwole, AZ en Heerenveen.

Lange adem

De komst van Rienstra zat er al geruime tijd aan te komen, maar toch is technisch manager Sjors Ultee blij dat het nu definitief rond is. „Het was er een van de lange adem. We voegen met Ben een ervaren leider toe aan onze selectie”, aldus Ultee.

Ook de nieuwkomer zelf is tevreden. „Ik ben trots dat ik de komende jaren voor Fortuna Sittard mag gaan spelen. Ik heb veel zin in dit nieuwe project en ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de groei die de club de afgelopen jaren heeft ingezet.”

Musaba

Fortuna is nog niet klaar op de transfermarkt. Zo aast de club ook nog op Richie Musaba, tweelingbroer van de deze zomer door NEC aan AS Monaco verkochte Anthony Musaba. De 19-jarige middenvelder werd opgeleid bij Vitesse, maar wil daar weg. Fortuna zou Musaba in eerste instantie willen stallen bij samenwerkingspartner FC Dordrecht.