Grapperhaus schudt op nieuwe bruiloftsfoto’s ook handen en knuffelt schoonmoeder

Print
Grapperhaus schudt op nieuwe bruiloftsfoto’s ook handen en knuffelt schoonmoeder

De bruiloft van CDA-minister Ferd Grapperhaus blijft onderwerp van gesprek. Op nieuwe foto’s, vrijgegeven door Shownieuws, is te zien hoe Grapperhaus op zijn huwelijk zeer dicht bij zijn gasten staat en handen schudt. Ook omhelst hij zijn schoonmoeder en wordt op een lunch geen anderhalve meter afstand gehouden.

Vorige week raakte Grapperhaus al in opspraak door eerdere beelden van zijn bruiloft waarop te zien is dat er op de trappen van het stadhuis waar hij net getrouwd is, niet genoeg afstand wordt gehouden onder de gasten.

Lees ook: Grapperhaus is nog niet af van bruiloftsrel: Tweede Kamer roept hem op het matje

De minister bood hier uitvoerig zijn excuses voor aan. Volgens hem heeft hij zijn gasten meerdere malen ‘uitdrukkelijk’ verzocht zich te houden aan de geldende coronaregels. Dat dit niet is gebeurd, spijt hem ten zeerste, aldus de minister. Ook maakte de minister 780 euro over aan het Rode Kruis, een bedrag dat tweemaal gelijk staat aan de boete die geldt als de coronaregels worden overtreden. Het bedrag staat symbool voor hem en zijn kersverse echtgenote.

Nieuwe beelden

Op nieuwe beelden in de handen van Shownieuws was dinsdagavond te zien hoe Grapperhaus tijdens zijn bruiloftslunch dichtbij zijn gasten staat. Onder de gasten zijn ook veel vijftigplussers. Daarnaast omhelst hij zijn (naar verluidt) schoonmoeder en schudt hij handen.

Eind vorige week leek de bruiloftsrel nog met een politieke sisser af te lopen: de meeste oppositiepartijen wilden de minister de uitglijder niet inwrijven. ,,Er ligt een schaduw over zijn huwelijk’’, zei ook premier Rutte, die vond dat Grapperhaus al genoeg was gestraft door alle beroering.

Lees ook: Na ‘sorry’ wil (en kan) Grapperhaus verder: ‘Er ligt een schaduw over zijn huwelijk’

Dinsdag werd daarentegen bekend dat de Tweede Kamer woensdag in debat gaat met het kabinet over het geloofwaardigheidsprobleem van de minister. De nieuwe beelden van een handenschuddende Grapperhaus zullen daar hoogstwaarschijnlijk ook aan bod komen. Ook liet de vakbond van de BOA’s weten dat zij minder boetes gaan uitdelen omdat zij verontwaardigd zijn over het gedrag van de minister. Onder het mom ‘maar Grapperhaus houdt zich ook niet aan de regels’ vinden de BOA’s dat hun geloofwaardigheid en gezag wordt ondermijnd.