CORONAVIRUS

‘Banenverlies bij schuifdakenfabrikant Inalfa Venray’

Print
‘Banenverlies bij schuifdakenfabrikant Inalfa Venray’

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Bij de hoofdvestiging van Inalfa Roof Systems in Venray gaat als gevolg van de coronacrisis een ‘significant aantal banen’ verdwijnen.

Dat meldt het FD op basis van uitlatingen van de Duitse directeur Jörg Buchheim. De schuifdakenbouwer, een belangrijk toeleverancier voor de auto-industrie, gaat wereldwijd reorganiseren waarbij in totaal honderden banen verloren zouden gaan.

Buchheim meldt dat de omzet van het bedrijf in het eerste halfjaar met een kwart is gedaald. Bij vele fabrieken van Inalfa moest de productie door de pandemie worden gestaakt. Volgens Buchheim zijn de kosten bij het bedrijf te hoog, ook in Venray. In deze vestiging worden grote productie-orders naar de Inalfa-fabrieken in Polen en Slowakije verplaatst, al wordt hierover nog onderhandeld met de betrokken autofabrikanten. Verder zou in Venray een aantal kantoorbanen worden geschrapt.

In 2019 verdwenen bij het Noord-Limburgse al 85 banen in verband met een wereldwijde reorganisatie bedoeld om het al jaren verliesgevend bedrijf uit de rode cijfers te krijgen.