Advocaat: ‘Zet streep door alle coronaboetes na nieuwe foto’s Grapperhaus’

Print
Advocaat: ‘Zet streep door alle coronaboetes na nieuwe foto’s Grapperhaus’

Justitieminister Ferd Grapperhaus sprak eerder mensen aan als ze te dicht bij elkaar waren. Afbeelding: Robin Utrecht

Er moet een generaal pardon komen voor alle coronaboetes nu op nieuwe foto’s is te zien dat minister Ferd Grapperhaus zeer dicht bij zijn gasten staat, handen schudt en knuffelt. Dat vindt advocaat Frank van Ardenne die vier Schiedammers bijstaat nadat ze een coronaboete kregen omdat ze een gebakje aten op een bankje bij hen voor de deur.

De nieuwe foto’s die Shownieuws dinsdagavond naar buiten bracht, maken de aanleiding om dat te doen alleen nog maar sterker, vindt Van Ardenne. Op die foto’s is te zien hoe de minister van Justitie en Veiligheid op zijn huwelijk zeer dicht bij zijn gasten staat en handen schudt. Ook omhelst hij zijn schoonmoeder en wordt op een lunch geen anderhalve meter afstand gehouden.

Lees ook: Grapperhaus schudt op nieuwe bruiloftsfoto’s ook handen en knuffelt schoonmoeder

Veel stuitender

Van Ardenne vindt deze nieuwe foto’s veel stuitender dan de beelden die opdoken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun vakantie in Griekenland. Daarop was te zien dat ze in een restaurant ook geen afstand hielden toen ze spontaan met iemand op de foto gingen. ,,Maar dat gebeurde in een onbewaakt moment. Dat is anders dan in deze tijd met deze regels beslissen om zo’n feest te geven. Als burger moet je weten waar je je aan moet houden, maar dat wordt zo alleen maar onduidelijker.’’

Volgens Van Ardenne kan de minister het Openbaar Ministerie een aanwijzing geven om alle coronaboetes te seponeren.

Lees ook: Grapperhaus is nog niet af van bruiloftsrel: Tweede Kamer roept hem op het matje

Advocaat: ‘Zet streep door alle coronaboetes na nieuwe foto’s Grapperhaus’
Advocaat Frank van Ardenne. Foto: AD

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu