Wethouder Jan Smits gaat per bakfiets op ‘afvaltour’ door Roerdalen

Print
Wethouder Jan Smits gaat per bakfiets op ‘afvaltour’ door Roerdalen

Afbeelding: ING Image

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje -

Wethouder Jan Smits van de gemeente Roerdalen trekt de komende weken per bakfiets de dorpskernen in om met inwoners te praten over afval.

Roerdalen wil naar andere manier van afvalinzameling. Dit is volgens de gemeente nodig omdat anders de komende jaren de kosten te hoog oplopen. Het komt erop neer dat inwoners hun afval beter moeten gaan scheiden. De ideeën die de wethouder hiervoor heeft, wil hij graag bespreken met de inwoners. Alle meningen worden overwogen en verwerkt in het nieuwe afvalbeleid. Het voorstel komt in december in de gemeenteraad.

Smits trapte zijn ‘afvaltour’ afgelopen maandag af in Melick. De wethouder is op donderdag 3 september van 14.30 tot 16.30 uur bij de Aldi in Vlodrop, dinsdag 15 september van 14.00 tot 16.00 uur bij Plus Bronswijk in Posterholt, maandag 21 september van 15.00 tot 17.00 uur bij Jan Linders in Herkenbosch, dinsdag 22 september van 15.00 tot 17.00 uur bij Plus Crombach in Sint Odiliënberg en maandag 28 september van 14.00 tot 16.00 uur bij Coop supermarkt Mans in Montfort.

Inwoners kunnen ook hun mening geven via afval@roerdalen.nl.

Meer informatie op de website van de gemeente Roerdalen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen