Dierbaar

Rotterdamse Trevor vond dankzij Marktplaats een plekje in Venlo

Print
Rotterdamse Trevor vond dankzij Marktplaats een plekje in Venlo

Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Trevor kwam na een scheiding in Venlo wonen.

Trevor is geen knuffelkat, hij luistert voor geen meter en is stronteigenwijs. „Maar hij is wel heel lief”, vertelt baasje Amy Marks (10) uit Venlo.

Van oorsprong is Trevor geen Limburger. Hij groeide op in Rotterdam, maar werd via Marktplaats aangeboden toen zijn baasjes gingen scheiden. „Zielig hè!”, zegt Amy. „Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik hem vooral erg harig en pluizig. Hij keek heel blij. Ik denk dat hij blij was dat we hem kwamen halen. Trevor heeft bij ons in Venlo meer ruimte dan in Rotterdam. Hij jaagt graag. Muisjes, vogels en konijnen zijn dan de klos. Hij is zelfs eens achter een vos aangegaan die door onze straat liep. Maar de vos was hem toch te slim af.”

Niet iedereen is dol op Trevor. De vriendinnen van Amy’s moeder zijn zelfs een beetje bang voor hem. Maar Amy kan er geen verkeerd woord over zeggen. „Als ik met mama ga wandelen, dan loopt hij gezellig met ons mee. Een beetje zoals een hond, maar dan zonder lijn. Daarnaast speel ik graag hem. We hebben speeltjes met een touwtje eraan, waar hij dan achteraan rent. Maar dat doet hij alleen als-ie zin heeft. Hij is een beetje lui.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen