Zomerfestival Voerendaal

Print

Cultureel Voerendaal laat in het 10-daagse cultuurfestival (11 t/m 20 september) zien dat ze groot kan zijn met haar eigen parels! Proeven, luisteren, zien en voelen.

Dit jaar viert het Zomerfestival Voerendaal haar eerste lustrum! Prachtig om te zien hoe een idee uitgroeit tot een begrip. Een festival waar de culturele trots van Voerendaal van zich laat horen, jong en oud mee komt genieten, verrassende ontmoetingen ontstaan tussen amateurs en professionals en bijzondere plekjes samen (her)ontdekt worden.

Voor de 2020 editie staan er een twintigtal prachtige evenementen op stapel. Zo start het festival in Ransdaal met een verrassend afwisselend programma. Muziekstijlen die u niet eerder tijdens één avond hoorde. Op maandagavond is er, inmiddels vaste prik, een lezing van Jo Ortmans op een bijzondere plek in de gemeente. Dit keer in de tuin van de molen op de Vrouwenheide. Met een uitzicht over de hele regio, geniet u van de natuur, kleine en grote geheimen en een heerlijk hapje en drankje. Op woensdag kunt u al fietsend de nieuw te presenteren Route des Vins van Visit Zuid-Limburg ontdekken, waarbij u onderweg geniet van de vergezichten, een lunch met uiteraard een glaasje Voerendaalse wijn en mooie bijpassende verhalen. Of gaat u ’s middags naar de kindervoorstelling ‘Koe van de klucht’ door Opera Dolleboelja bij de Bernardushoeve. Op donderdag nodigen we u uit voor een culinaire avond rond Landgoed Hoeve Steenenis. Hier komen kunst, muziek en lekkere verwennerijen samen. Op vrijdag is er een kinderorgelconcert onder leiding van Marijk Greweldinger en de Orgelkring Voerendaal. Bijzonder en klein, muzikaal en verhalend. Swingt u mee tijdens de Jazz Night bij Grandcafé Klumme en zijn er Zomeravonden om Zeven bij Happy Frites en Rustpunt Haoverweëgs. Als afsluiter van deze culturele 10 dagen is er de Proef het Land van Kalk - Zomereditie, een dag waarbij leden van de gelijknamige coöperatie zich laten zien.

Uiteraard worden er de nodige COVID-19 maatregelen genomen. Zo zijn alle evenementen via een reserveringssysteem te boeken, maar zijn er beperkte plekken op locatie beschikbaar. Daarnaast kunt u de evenementen, waar mogelijk, online via livestream volgen. Op locatie wordt er uiteraard de 1,5 meter gehanteerd. Met andere woorden, veilig, maar wel samen.

De organisatie van Zomerfestival Voerendaal hoopt dat u er (weer) bij bent! Muziek, lekker eten en drinken en cultuur, waar je hart een sprongetje van maakt. Het programma kunt u vinden via www.voerendaal.nl.

www.facebook.com/zomerfestivalvoerendaal