Limburgse militair (36) opgepakt na diefstal van waardevol schilderij uit kazerne

Print
Limburgse militair (36) opgepakt na diefstal van waardevol schilderij uit kazerne
Heerlen / Hoensbroek -

Een 36-jarige militair uit Heerlen is opgepakt voor de diefstal van een schilderij uit de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Hij is maandag door de Koninklijke Marechaussee aangehouden.

Het waardevolle schilderij werd donderdag 27 augustus aangetroffen in de woning van de Limburgse militair. Het schilderij is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Het gaat om een schilderij uit 1965 dat door de stichting in bruikleen was uitgeleend aan het Korps Mariniers. De stichting heeft aangifte gedaan van diefstal in het defensiecomplex.

Het schilderij is eigendom van de Stiching Historische verzameling Korps Mariniers en maakt deel uit van een bijzondere collectie.

De Koninklijke Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de diefstal. De Heerlense militair is inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in de zaak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →