Voormalig zwemkampioen zwemt 20 kilometer door de Roer tijdens Roermond City Swim

Beeld van de City Swim in 2019. Dit jaar is er vanwege de coronacrisis geen publiek bij het evenement en is het parcours verlegd. © archief De Limburger/John Peters

Zwemmer Maarten van der Weijden doet zaterdag mee aan de Roermond City Swim. Hij zwemt dan de afstand van 20 kilometer in de Roer, van Vlodrop naar Roermond. Dat maakte de organisatie van de City Swim woensdag bekend.

Remco Koumans

De Roermond City Swim vindt zaterdag plaats, maar vanwege de coronacrisis op een andere manier dan voorgaande jaren. Zo wordt er geen publiek toegelaten bij het evenement, is het aantal deelnemers fors beperkt en er is een afstand van twintig kilometer die gezwommen kan worden in de Roer van Vlodrop naar Roermond.

Voormalig olympisch- en wereldkampioen Van der Weijden was vorig jaar ook al aanwezig bij de City Swim, maar zwom toen nog niet mee. Deze keer zwemt hij van Vlodrop naar Roermond. Zijn vrouw ondersteunt hem tijdens de tocht vanuit een kano.

In totaal doen bijna tweehonderd mensen mee, die 750, 2000 of 20.000 meter zwemmen. Zij halen geld op voor het goede doel. De Maarten van der Weijden Foundation is er daar een van. Het evenement is via een livestream te volgen, onder meer via de Facebookpagina van het evenement.

Lees ook: Roermond City Swim: nieuw tracé en online uitzending voor publiek

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal