Schietgat biedt straks wellicht uitzicht op het water van de Jeker

Print
Schietgat biedt straks wellicht uitzicht op het water van de Jeker

De stadsmuur is hier weer zichtbaar gemaakt. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Achter de nieuwe bebouwing van het terrein van de vroegere vermicellifabriek in Maastricht is de oude stadsmuur opnieuw zichtbaar gemaakt.

De stadswal ging lange tijd schuil achter de gebouwen van de fabriek. Die zijn gesloopt. Op het vrijgekomen terrein bouwt Focus Real Estate nu de nieuwe Looiershof: een complex met 27 appartementen en elf grondgebonden woningen. Door de coronacrisis is het allemaal wat langzamer gegaan dan de bedoeling was. De eerste huizen zijn inmiddels echter opgeleverd, de rest volgt later dit jaar.

Lees ook: Terrein van voormalige vermicellifabriek op weg naar grandeur

Achter de blootgelegde stadsmuur stroomt de Jeker. Het riviertje is nu alleen te zien vanaf de Ezelmarkt. De projectontwikkelaar onderzoekt of een oud schietgat in de muur weer opengemaakt kan worden, zodat je vanaf het binnenterrein - dat overdag ook toegankelijk is voor wandelaars - het water kunt zien. Er wordt alleen nog gekeken of de privacy van de buren daardoor niet wordt aangetast, laat Focus Real Estate weten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →