Wout Poels: ‘Het is net alsof er mesjes in mijn rug worden gestoken’

Print
Wout Poels: ‘Het is net alsof er mesjes in mijn rug worden gestoken’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Blitterswijck -

Wout Poels werd in de vijfde etappe van de Tour de France uitgeroepen tot meest strijdlustige renner. Een twijfelachtige eer voor de Nederlander die met een scheur in zijn ribben en blauwe plekken op zijn longen rond rijdt. ,,Het is net alsof er steeds mesjes in mijn rug worden gestoken.”

Als hij lekker ligt is er niks aan de hand, zegt Poels (32) uit Blitterswijck met een grijns vanaf de massagetafel in het hotel van Bahrain McLaren. Aan zijn val hield de klimmer een scheur in zijn ribben en blauwe plekken op zijn longen over, vier dagen later heeft hij daar nog steeds veel last van. Zelfs zo veel last dat hij steevast pas als laatste over de finish bolt.

Lees ook: Lijdensweg voor Wout Poels: ‘Ik heb moeite met ademhalen’

Aan afstappen denkt Poels voorlopig niet. ,,Er is nog een lange weg te gaan. Op de eerste rustdag ga ik kijken hoe het gaat. Afstappen kan altijd nog. Nu doorfietsen is niet slecht voor mijn lichaam, het brengt geen schade aan op mijn lichaam.”

De pijn beschrijft Poels als mesjes die in zijn rug steken. Diep ademhalen gaat nog steeds niet. Na zijn val in Nice hoestte hij zelfs bloed.