Mondkapjes ook verplicht op Sintermeertencollege Heerlen

Print
Mondkapjes ook verplicht op Sintermeertencollege Heerlen

Een beeld van de mondkapjesplicht op Eijkhagencollege in Landgraaf. Afbeelding: PETER SCHOLS

Heerlen / Hoensbroek -

Op het Sintermeertencollege in Heerlen zijn vanaf vandaag, donderdag 3 september, mondkapjes verplicht.

Zowel leerlingen als leraren moeten de maskers dragen op de gangen en in de trappenhuizen. De maatregel met gemarkeerde looproutes binnen het schoolgebouw bleek niet uitvoerbaar, laat de Sintermeertendirectie weten in een boodschap aan de hele scholengemeenschap.

Twee leraren van de school zijn recent besmet geraakt met het coronavirus. Meteen na de zomer besloot ook Eijkhagencollege in Landgraaf een mondkapjesplicht voor leerlingen en leraren in te voeren zodra ze zich buiten het klaslokaal begaven.

Lees ook: Limburgse scholen starten met mondkapjes: ‘Ik krijg nog liever online les, dan dit’

Daar had dat alles te maken met te smalle gangen zodat veilig passeren op anderhalve meter afstand niet mogelijk was. Ook het Valuascollege in Venlo en het Dendron in Horst hebben zo’n plicht. Veel andere scholen hanteren een mondkapjesplicht in technische vakken waar het moeilijk is voor docenten en leerlingen om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →