Video: Trein botst tegen vrachtwagen in Roermond

Print

Treinongeluk Roermond. Video: Track’88

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Altweerterheide / Laar / Weert / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Haler -

Op de spoorwegovergang bij de papierfabriek in Roermond is donderdagmiddag rond vijf uur een trein tegen een vrachtwagen gebotst. De ravage is groot.

Het treinverkeer tussen Weert en Roermond is stilgelegd. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

Het ongeluk gebeurde op de overweg aan de Brandeweijer. „De trein ging vol in de remmen en daarna volgde een grote klap”, vertelt Johan Horst die in de trein zat. „De oplegger ligt aan de ene kant van de trein. De cabine staat aan de andere kant. De chauffeur lijkt er ongedeerd vanaf gekomen te zijn. Een conducteur vertelde dat ook de machinist niet gewond geraakt is. De trein wordt nu geëvacueerd.”

De vrachtwagen stond stil op de overgang toen de trein ertegenaan botste. Het is niet duidelijk hoe het kon dat de vrachtwagen stil stond.

Nekklachten

Omstreeks 18.45 uur konden de passagiers met behulp van de brandweer de trein verlaten. Met bussen werden ze verder richting Weert gebracht.

De politie geeft aan dat donderdagavond onderzoek wordt verricht naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Twee inzittenden van de trein hebben nekklachten, zij worden door ambulancepersoneel verzorgd.

De bergingswerkzaamheden zullen de hele nacht in beslag nemen. Tot minstens 11.00 uur vrijdagochtend zal volgens de NS in beide richtingen geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Weert en Roermond.

Video: Trein botst tegen vrachtwagen in Roermond
De spoorwegovergang is niet te gebruiken door het ongeluk. Foto: De Limburger
Video: Trein botst tegen vrachtwagen in Roermond
Foto: Track’88
Video: Trein botst tegen vrachtwagen in Roermond
Foto: Nederweert24

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →