FORMULE 1

Verstappen: ‘Je wil het liefst iedereen vermorzelen’

Print
Verstappen: ‘Je wil het liefst iedereen vermorzelen’

Max Verstappen en Lewis Hamilton. Afbeelding: EPA

Max Verstappen geloof weinig tot niets van de uitlatingen van Lewis Hamilton en Toto Wolff over de hoop op meer onderlinge strijd met de achtervolgers.

Bij de Grand Prix van België zeiden de wereldkampioen en de Mercedes-teambaas vorige week onafhankelijk van elkaar dat ze in de toekomst meer ‘close racing’ wensen. Max Verstappen, de enige coureur die tot nu toe het leven van de Mercedes-rijders nog enigszins zuur kan maken, gelooft daar weinig van. „Je wil toch het liefst iedereen vermorzelen en op een ronde rijden. Dat zou ik in elk geval willen. Maar ik snap ook dat ze het naar buiten een beetje correct willen houden en daarom met dit diplomatieke antwoord komen.” Wolff heeft er een gewoonte van gemaakt om te wijzen op de snelheid van Verstappen. „Het WK is nog niet klaar. Vooral Red Bull is heel snel en Max Verstappen kunnen we niet uitvlakken. Die gaat het ons moeilijk maken”, klinkt het bijna standaard uit de mond van de Oostenrijker.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →