Geen ijspret met kerst in Venray, ook kerstmarkt afgelast

Print
Geen ijspret met kerst in Venray, ook kerstmarkt afgelast

Er komt dit jaar geen ijsbaan in Venray. Afbeelding: Mijntje Wismans

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Er kan dit jaar met kerst niet worden geschaatst op het Schouwburgplein in Venray. Stichting Winterpret laat vanwege de coronaperikelen geen ijsbaan aanleggen. Ook de kerstmarkt is afgelast.

De organisatie van het kerstevenement heeft dit besloten na overleg gevoerd met de stichting Venray Centraal, die de jaarlijkse kerstmarkt organiseert, de stichting Kerststal en de gemeente Venray. Belangrijkste argument voor de afgelasting is de vrees dat de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers onvoldoende gewaarborgd kan worden. Door de opzet van de ijsbaan is het volgens de stichting nagenoeg onmogelijk om de coronaregels goed na te leven.

De kerstmarkt gaat om dezelfde reden niet door. Daarnaast was de vraag of er genoeg sponsors bereid zouden zijn het evenement te steunen. Winterpret Venray laat weten dat er wel plannen zijn om in de laatste twee weekenden van december voor kerstsfeer in het centrum te zorgen door naast de kerststal enkele kermisattracties te plaatsen voor de jeugd. Daardoor wordt het gemis van ijsbaan en kerstmarkt minder gevoeld, aldus de organisatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →